Chambers & Partners 2018 – Ranked as leading individual in the TMT field

“He combines deep legal knowledge, especially about IT-related topics, with the ability to understand the business of his clients.” (source: Chambers & Partners 2018)

“Widely experienced problem-solver” (source: Legal 500 2018)

Huub de Jong (partner) heeft als advocaat ruim vijftien jaar ervaring met:

 • Het adviseren over juridische aspecten van complexe technologievraagstukken.
 • Het opstellen en beoordelen van (inter)nationale contracten.
 • Het oplossen van geschillen en zo nodig het voeren van procedures.

Huub zet zijn juridische kennis en gevoel voor technologie graag in voor de strategische belangen van cliënten.

Functie

Advocaat (partner)

Advocaat sinds

2001

Opleiding & werkervaring

 • Huub is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Hij heeft een diploma van de postdoctorale specialisatieopleiding Informaticarecht (‘Grotius’). Huub heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht en studeerde zowel Recht en Informatisering als Strafrecht.
 • In 1999 is hij begonnen als IT-jurist voor Deloitte in Amsterdam, waarna hij zich sinds 2001 als advocaat gespecialiseerd heeft in informatietechnologie en intellectueel eigendomsrecht. Hij heeft vele nationale en internationale cliënten geadviseerd in bijvoorbeeld de telecombranche, gezondheidszorg en IT/internet industrie en heeft ook als bedrijfsjurist gewerkt voor Shell en DTG (European Directories).

Projecten

 • Onderhandelen als integraal lid van het leveranciersteam namens wereldwijd opererende IT-leverancier bij sluiten contracten met AEX genoteerde klant voor inrichting shared service center en wereldwijde overgang naar de cloud, inclusief het beoordelen van contracten, privacyvraagstukken en integratie met technische, commerciële en operationele aspecten.
 • Begeleiden van diverse organisaties die gebruik maken van een zwarte lijst zodat deze blijven voldoen aan de eisen van de aankomende privacywetgeving (Algemene verordening gegevensbescherming).
 • Bijstaan in kort geding procedure van IT-dienstverlener actief in de automatisering binnen de gezondheidszorg bij conflict met toeleverancier, inclusief het voeren van schikkingsonderhandelingen.
 • Adviseren van aanbieder van online platform bij diverse discussies en geschillen rond de bescherming van content (intellectuele eigendom), privacyaspecten en aansprakelijkheidsrisico’s.
 • Begeleiden van klant bij de uitrol van een Wi-Fi netwerk, inclusief reguleringsvraagstukken, privacyaspecten en het opstellen van contracten.

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

 • Huub is lid van de redactie voor het Tijdschrift voor Internetrecht en hij schrijft regelmatig artikelen over zijn expertise. Hij is gastdocent aan onder meer de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Huub is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en lid van diverse beroepsvereniging waaronder ITechLaw, de International Association for Privacy Professionals (IAPP), de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA), de Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC) en de Vereniging Privacy Recht (VPR).
 • Huub is bestuurslid van de Stichting Professor Cobbenhagen (Vrienden van Cobbenhagen) een bijzonder alumninetwerk van Tilburg University waarin zeer betrokken en prominente alumni van de universiteit zijn verenigd. Hij is ook mede-oprichter van de carnavalsvereniging Kaaj Kapot.

Expertise

IT- en internetrecht, data protectie en privacy, auteurs- en databankenrecht, contractenrecht en telecomrecht.

Talen

Nederlands en Engels